מחבת ווק - חובה בכל בית
אם לא שמעתם על מחבתות ווק, אתם מפסידים עולם שלם של חוויות קולינריות. מחבת ווק היא כלי רב תכליתי לו יש יתרונות ושימושים רבים, ובאמצעותו ניתן לייצר מנות טעימות במיוחד. במאמר זה נספר לכם על מה זו המחבת הזו, על היתרונות שלה ועל מחבתות ווק מומלצות.
מה זה מחבת ווק?
מחבת ווק היא מחבת שמקורה בסין, שמעוצבת עם תחתית מעוגלת ודפנות משופעות וגבוהות. העיצוב המיוחד הזה מאפשר פיזור חום יעיל במחבת ואת היכולת לערבב מרכיבים בצורה פשוטה.
מחבת ווק עשויה לרוב מחומרי ברזל שונים, כאשר מחבתות נירוסטה הן פופולריות במיוחד.
מהם היתרונות של מחבתות ווק?
אחד היתרונות העיקריים של מחבת ווק היא הרבגוניות שלה. העיצוב שלה מאפשר לטבח להשתמש בטכניקות הקפצה לצד טיגון עמוק. אפשר לטגן, להקפיץ, לאדות, להרתיח ואפילו לעשן. מדובר בכלי בישול אחד שהוא כמו כמה כלי בישול יחדיו.
יתרון משמעותי נוסף הוא שניתן לבשל הכל בטמפרטורות גבוהות, שמתפזרות היטב במחבת. בישול על מחבת ווק עם מכסה מאפשר בישול אחיד ומהיר, יתרון עבור כל אדם במטבח.
עוד יתרון הוא שהדפנות הגבוהות מונעות משלל המרכיבים שבמחבת ליפול או להישפך החוצה, מה שגם עוזר לכם בניקיון לאחר מכן.
לבסוף נציין גם שזמן הבישול המהיר והעובדה שצריך מעט מאוד שמן בעת בישול על מחבתות נירוסטה ווק מאפשר לכם להכין ארוחות בריאות יותר, בלי להתפשר על הטעם.
בחירת מחבת ווק מומלץ
יש כמה גורמים שיש לקחת בחשבון בעת בחירת מחבת ווק. קודם כל, החומר. ווקים מנירוסטה או ברזל יצוק הם טובים לשמירה על החום והם עמידים וקלים לתחזוקה.
גורם נוסף הוא הגודל- אפשר לבחור בווק סטנדרטי או אחד גדול יותר.הידית של המחבת צריכה להיות ארוכה וחזקה, כך שתוכלו לתמרן טוב יותר את ההקפצות שלכם.
שימו לב גם שהווק מתאים לכירים שלכם- לדוגמה, מחבתות ווק עם תחתית שטוחה יוכלו להתאים גם לכיריים חשמליות, בעוד ווקים עם תחתית עגולה יעבדו מצוין על כיריים גז.
לסיכום
מחבתות ווק הן בעלות יתרונות רבים והן מאפשרות לכם להכין אוכל במגוון טכניקות שונות בצורה יעילה ופשוטה. אפשר לרכוש אותן יחד עם סט סירים לרכישה או בנפרד, והן יאפשרו לכם לשפר משמעותית את חווית הבישול שלכם.